• Internationale vrouwendag – 8 maart 2019

  Jaarlijks op 8 maart is het Internationale Vrouwendag: de actiedag van de vrouwenbeweging! Internationale Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld, meestal aan (lees meer)

 • Januari 2019

  Ontmoeting met Tuna Yücel-Modrak, Consul-Generaal van het Turkse consulaat in Deventer Na de ledenvergadering vertelde diplomate Tuna Yücel-Modrak over haar werk als Consul-Generaal van het Turkse consulaat in Deventer. Na een internationale carrière die haar o.a. in Duitsland, (lees meer)

 • Oktober 2018

  Ledenvergadering in de Openbare Bibliotheek, Stromarkt 18 in Deventer Dankzij een flinke meevaller  van de Zonta Filmmiddag in maart 2018 – o.a. door de geweldige opbrengst van de verkochte loten! – hadden wij bij ons bezoek aan de prachtige (lees meer)

 • Tandheelkundig vrijwilligerswerk Kenia

  Twee keer per jaar zendt Dutch Dental Care Foundation tandheelkundige teams uit naar scholen in zuidelijk Kenia. Een team is samengesteld uit meerdere tandartsen, kaakchirurgen, assistentes, mondhygiënisten en ondersteuning (geen tandheelkundige achtergrond vereist). Iedereen die meegaat als vrijwilliger (lees meer)

 • Februari 2019

  Op 11 februari 2019 verzorgde Chantal Walg een presentatie over positieve gezondheid. Machteld Huber introduceerde het concept positieve gezondheid in Nederland in 2012. In dit concept wordt gezondheid niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, (lees meer)

 • Mineke Foundation update februari 2019

  In maart 2015 heeft de Zonta Club Deventer aan Mineke Foundation een subsidie van € 3.000,-toegekend voor het project “Vakopleidingen Liberia”. Mineke Foundation is opgericht in 2009 – dus nu alweer 10 jaar geleden! – door ons lid (lees meer)