Debatavond o.l.v. Maaike Brunekreef en Anita Wix


Op 8 december vertelden Maaike Brunekreef en Anita Wix van Achter de voordeur producties met een missie in de Bibliotheek Deventer over hoe soms niets is wat het lijkt en hoe belangrijk het is dat de omgeving subtiele signalen oppikt over geweld achter de voordeur. Het door hen ontwikkelde “serious game” Achter de Voordeur is bedoeld voor beroepsprofessionals uit het onderwijs, de gezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg, kinderopvang, veiligheid en justitie, maar ook voor studenten, beleidsmakers en bestuurders, kortom voor iedereen die meer te weten wil komen over geweld achter de voordeur.


Er bestaan verschillende soorten geweld tegen vrouwen, zoals seksueel – en huiselijk geweld, seksuele intimidatie, eergerelateerd geweld, en cybergeweld.


Heb jij hiermee te maken of iemand anders? Meld om jezelf of anderen te helpen.
👉 Bel 0800-2000
👉 In noodgevallen, bel altijd 112
👉 https://lnkd.in/eNTxriXp


Maaike Brunekreef ontving op 24 november de Van Dantzig-penning 2022 voor haar inzet tegen kindermishandeling. De Van Dantzig-penning is een onderscheiding voor iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt met de aanpak van kindermishandeling in Nederland.

Soroptimist club Deventer en Zonta club Deventer werken samen met Vrouwen voor Elkaar en partners w.o. de Bibliotheek Deventer om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en het voorkomen daarvan. De stad Deventer kleurt oranje en er vinden verschillende activiteiten plaats om aandacht te vragen voor het probleem.