Ontmoeting met Tuna Yücel-Modrak, Consul-Generaal van het Turkse consulaat in Deventer

Januari 2019.

Na de ledenvergadering vertelde diplomate Tuna Yücel-Modrak over haar werk als Consul-Generaal van het Turkse consulaat in Deventer. Na een internationale carrière die haar o.a. in Duitsland, Tsjechië en Australië bracht, woont zij nu sinds bijna een jaar in Nederland met haar gezin.

Het Consulaat-Generaal van Turkije aan de Keizerstraat 8 in Deventer is de vertegenwoordiging van de Turkse regering in deze regio. In Deventer kunnen Turkse burgers onder andere hun paspoort aanvragen. Vanuit Deventer worden Turken in Groningen, Friesland, Flevoland, Utrecht, Drenthe, Overijssel, en Gelderland bediend.

Tuna Yücel-Modrak is de eerste vrouwelijke Turkse consul-generaal in Nederland. Zij vervult haar ambt sinds 12 maart 2018, na de terugkeer van haar voorganger Zafer Ates naar Ankara in juli 2017.