Fundraising

Fundraising heeft als doel het inzamelen van financiële middelen te realiseren. Deze middelen worden beschikbaar gesteld aan projecten, die de maatschappelijke positie en/of het welzijn van vrouwen en kinderen bevorderen. Maar wij verlenen soms ook actief ondersteuning of service.

De projectondersteuning geschiedt meestal in vorm van een financiële bijdrage, maar het kan ook een “dienstverleningsproject” zijn.Om u een indruk te geven voor welke serviceprojecten Zonta Club Deventer zich heeft ingezet geven wij u hieronder een overzicht.

Leeszaal voor een vakantieboerderij

Financiële ondersteuning voor de inrichting van een leeszaal en de aankoop van boeken voor een vakantieboerderij in Wijhe voor de armsten in Nederland.

Concert RJO

Organisatie van een concert door het Regionaal Jeugd Orkest in de Deventer Schouwburg en een financiële bijdrage.

Ondersteuning proefprocessen

Het financieel ondersteunen van proefprocessen ter bestrijding van ongelijke behandelingen van vrouwen in  pensioenregelingen. (Landelijk Serviceproject).

Dienstverlening “Vogeleiland”

Beeldentuin i.s.m galerie Groeneveld, advies en uitvoering tuinplan, hulp bij de uitgave van een educatieve wandeltocht, hulp bij het ontwerpen van een folder, zo ook een financiële bijdrage voor de aankoop van dieren.

Adoptie schilderijen

Adoptie van schilderijen uit het Historisch Museum van Deventer om deze daarna te laten restaureren.

Elektrische piano

Aanschaf van een elektrische piano voor de bewoners van “de Lathmer” (nu stichting ZoZijn)

Kinderwebsite ziekenhuis

Bijdrage voor de ontwikkeling van een kinderwebsite in het Deventer Ziekenhuis.

Ondersteuning Stichting Wiesje

Financiële ondersteuning voor de verbetering van de psychogeriatrische zorg aan mensen met dementie in  Suriname: Wiesje,  psychogeriatrische zorg aan mensen met dementie in Suriname. Stichting Wiesje is een initiatief van Gerda Havertong.

Culturele Zonta Zondag

De opbrengst van deze middag kwam geheel ten goede aan het Deventer Vocaal Ensemble. Ons lid Ted Kahmann heeft op deze middag emailles (40×40 cm) met authentieke  Bach-thema’s tentoongesteld en te koop aangeboden. Een deel van de verkoop was bestemd voor het Ensemble.

VrouwenScala

Op 11 oktober 2008 organiseerden wij in “De Viking” het Vrouwenscala. Een gezellige middag voor en door vrouwen met zeer diverse workshops, entertainment, een kledingbeurs, wijnproeverij etc. etc. De opbrengst was bestemd voor het KennisCentrum voor Oncologie te Schalkhaar (vlakbij Deventer).