23 maart 2019: 7e Zonta filmmiddag

Wij nodigen je van harte uit voor alweer de zevende Zonta Club Deventer Filmmiddag. Dit jaar hebben we gekozen voor de film ‘Woman at War’. Deze IJslandse film is een droogkomisch drama, zoals een filmhuisfilm betaamt: bijzonder, geestig, met diepgang en een muzikale twist. Met in de hoofdrol een daadkrachtige vrouw, die bijzondere verbintenissen met andere mensen aangaat. Daar staan wij als Zonta ook voor: samen het verschil maken!

De Zonta filmmiddag is op zaterdag 23 maart, de dag waarop ook de Boekenweek start, met als thema ‘De moeder de vrouw’. De film ‘Woman at War’ sluit hier mooi op aan. Ook ons goede doel is op daadkrachtige vrouwen gericht, die hun taalachterstand willen aanpakken en beter willen leren lezen.

Goede doel: Bibliotheek Deventer

Net als vorig jaar, gaan de opbrengsten van deze filmmiddag naar de vrijwilligersprojecten van de Bibliotheek Deventer. Doelstelling is om Deventenaren met een taal- en/of lees-beperking te enthousiasmeren om te lezen en hen te begeleiden bij hun eerste stappen in de digitale wereld. De leden van Zonta Deventer dragen hier ook persoonlijk hun steentje aan bij. Met de bijdrage van deze filmmiddag kan er geïnvesteerd worden in digitaliseringsprojecten

‘Woman at War’

We kiezen altijd een film die je raakt, waar je stil bij moet staan, waarover je napraat met elkaar. Deze keer de IJslandse film ‘Woman at War’, een aangrijpend verhaal over een onafhankelijke vrouw met een missie. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie. Ze is bereid alles te riskeren om de ongerepte IJslande hooglanden te beschermen … tot een weeskind onverwacht haar leven op zijn kop zet.

Gastspreker: nog niet bekend

Ook dit jaar komt er weer een interessante gastspreker, maar we verklappen nog even niet wie dat zal zijn!

Kom je ook?

Je bent welkom vanaf 13.00 uur in de grote zaal of vanaf 13.30 uur in de kleine zaal (het tijdstip staat op je entreekaartje vermeld). Een kaartje inclusief koffie/thee, een drankje en hapjes kost € 25,–p.p. Kaart(en) bestellen en betalen kan door een mailtje te sturen naar: [email protected].

Filmhuis De Keizer is te vinden aan de Keizerstraat 78 in Deventer, vlakbij het NS-station. Waar je trouwens ook prima kunt parkeren.