25 november – 10 december actie #ZontaSaysNo

Op 25 november start de wereldwijde actie tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De actieperiode wordt afgesloten op 10 december. In Deventer organiseert Zonta Deventer samen met UN Women en de Soroptimisten diverse activiteiten in deze 16 Days of Action tegen geweld tegen vrouwen. De campagne duurt tot de Internationale Mensenrechtendag op 10 december.
In Nederland krijgt 45% van de vrouwen en meisjes te maken met geweld. Dat is meer dan in de meeste andere EU landen! Daarom is aandacht belangrijk. Het oranje uitlichten van een belangrijk gebouw of ander object door overheden op 25 november en de 16 Days of Action daarna is een vast onderdeel van Orange the World.
Orange the World betekent letterlijk: kleur de wereld oranje. De kleur staat symbool voor een zonnige, geweldloze toekomst voor alle vrouwen en meisjes ter wereld. Door overal ter wereld gebouwen oranje te verlichten, oranje kleding te dragen en oranje profielfoto’s op social media te plaatsen, kunnen we met zijn allen laten zien waar wij voor staan: een samenleving zonder geweld.
Iedereen kan helpen bij het vragen van aandacht. Bijvoorbeeld op social media. Hieronder vind je een aantal ideeën:

· Maak je profielfoto op social media oranje.
· Deel de hashtags #orangethewordNL, #ZontaSaysNo, #Hearmetoo en #16days.
· Like en volg de Facebook, Twitter en Instagram accounts van Zonta Deventer, Zonta Nederland, Soroptimisten en UN Women Nederland.
· Neem deel aan het online gesprek over geweld tegen vrouwen.
· Informeer je familie/vrienden/volgers/collega’s over de campagne.
· Trek een oranje sjaal, stropdas, t-shirt of iets anders in oranje aan.
· Plaats hiermee een foto of video op social media met #OrangetheWorldNL en/of #ZontaSaysNo

Nog een tip: teken de PETITIE