17 maart 2018: 6e Zonta filmmiddag

Zonta Club Deventer schenkt € 3000,- aan de Bibliotheek Deventer tijdens de zesde editie van de Zonta Filmmiddag! Met dit bedrag ondersteunt zij het traject ‘De bibliotheek en basisvaardigheden’. De cheque is op zaterdag 17 maart tijdens de jaarlijkse filmmiddag overhandigd aan de directeur van de bibliotheek, Alice van Diepen. Beide maatschappelijk betrokken organisaties vinden elkaar in het stimuleren van de actieve deelname van mensen aan de samenleving, waarbij Zonta zich focust op de ontwikkeling van vrouwen. De schenking krijgt een extra feestelijk tintje omdat zowel Zonta (30 jaar) als de Bibliotheek (100 jaar) een lustrum vieren.

Goede doel: Bibliotheek Deventer

IN ONS LUSTRUMJAAR STEUNEN WIJ DE BIBLIOTHEEK DEVENTER, OMDAT:
– 10.000 volwassen in Deventer kennis van taal, computers of internet missen om mee te doen in de samenleving.
– De bibliotheek daarom een Taalcafé start om in een ontspannen sfeer samen de Nederlandse taal te oefenen.
– Er een Taalsalon voor en dóór vrouwen komt.
– Ze met de VoorleesExpress taalarme gezinnen bereiken.
– En met computercursussen mensen wegwijs maken in het digitale woud.

‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’

We kiezen altijd een film die je raakt, waar je stil bij moet staan, waarover je napraat met elkaar. Deze keer was het de film ‘Three Billboards Outside Ebbing, Missouri’, een aangrijpend verhaal van een moeder wiens dochter vermoord is. Kwaadheid, boosheid en onrecht voeren de boventoon. Terecht bekroond met vier Golden Globes voor beste: film, actrice, scenario en mannelijke bijrol, is de film nu al een kaskraker. De Volkskrant: ‘Een western die laat zien hoe onrecht nietsontziende woede kan ontketenen, en daarom perfect bij deze tijd past.’

Gastspreker: Femke Hofstee

Kwaadheid, boosheid, onrecht, wat in de film naar voren komt, maakt gevangenisdirecteur Femke Hofstee dagelijks mee, evenals laaggeletterdheid. Daarom heeft ze ook een boekje gemaakt met symbolen voor Nederlandse gevangenen in het buitenland, zodat ze kunnen communiceren met anderstaligen.