Zonta filmmiddag: 18 maart 2023

Op 18 maart 2023 organiseren we een filmmiddag met een goed doel. In MIMIK wordt de film ‘She Said’ vertoont, het goede doel is het ‘Achter de voordeur-spel’ voor kinderen en gastpreker is Meike Lubbers.

Zonta Club Deventer organiseert voor de 9e keer een filmmiddag met een goed doel. Op deze gezellige middag combineren we het nuttige met het aangename. We halen geld op voor het goede doel en genieten samen van een mooie film. 

Over de film

Een verhaal dat een decennialange stilte doorbrak over seksueel misbruik in Hollywood en de Amerikaanse cultuur voorgoed veranderd heeft. She Said is een getuigenis van de impact van onderzoeksjournalistiek. De film volgt journalisten en redacteurs die koste wat kost de waarheid boven tafel willen krijgen, maar belicht ook de moed van slachtoffers en getuigen die hun verhaal doen om een dader van structureel misbruik tegen te houden. De toewijding en vastberadenheid van deze mensen heeft het gesprek in het hele land doen oplaaien, was mede verantwoordelijk voor de opkomst van de #MeToo-beweging en heeft ervoor gezorgd dat er afgerekend werd met het systeem dat dit misbruik in stand hield.

Goede doel
Achter veel voordeuren is niets wat het lijkt. Gemiddeld één op de acht volwassenen in Nederland wordt in zijn of haar leven geconfronteerd met een vorm van geweld in huiselijke kring. Gemiddeld één kind per schoolklas is slachtoffer van kindermishandeling. Hier móeten we samen iets aan doen! Om bewustwording te creëren en kennis te delen hebben Maaike Brunekreef en Anita Wix het Achter de voordeur-spel uitgebracht voor professionals uit de zorg, onderwijs en justitie. Wegens groot succes wordt er nu een spel voor kinderen ontwikkeld, met als doel het onzichtbare zichtbaar te maken. Wij zijn blij dat de opbrengsten van deze Zonta Filmmiddag hieraan bijdragen!

Gastspreker

Mr. Meike Lubbers is onze gastspreker deze middag. De jonge strafrechtadvocaat uit Deventer is regelmatig in de media. Ze vertelt ons over ervaringen in haar praktijk, bijvoorbeeld rond huiselijk geweld, zedendelicten en stalking. In deze zaken staat zij verdachten bij.

Kaarten bestellen

Een ticket kost € 30,00 p.p. en is inclusief koffie/thee met huisgemaakt lekkers en een drankje na afloop. Maak je filmuitje compleet en geniet van de heerlijke lunch die MIMIK om 12.00 uur serveert à € 15,- p.p.
Klik hier om kaartjes te bestellen.