Zonta filmmiddag 2016 VOOR STICHTING LEERGELD DEVENTER

Banner_Welcome

Serviceclub Zonta Deventer schenkt € 3000,- aan Stichting Leergeld Deventer.
Met dit bedrag kunnen vluchtelingenkinderen sporten.
De cheque is op zaterdag 19 maart aan bestuurslid Henk Groothuis van Stichting Leergeld overhandigd.
De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse filmmiddag van Zontaclub Deventer, in een uitverkocht filmhuis De Keizer in Deventer.

Henk Groothuis benadrukte nogmaals hoe belangrijk het is voor kinderen om te sporten of om een weerbaarheidscursus te doen. En dat het juist ook voor vluchtelingenkinderen een mooie manier is om de ellende die ze hebben meegemaakt even te kunnen vergeten.

Gastspreker van de middag was Juriaan Lahr, hoofd internationale operaties van het Rode Kruis Nederland. Hij vertelde wat het Rode Kruis allemaal doet om de grote vluchtelingenstroom te coördineren en hoe wij zelf een bijdrage kunnen leveren door ons in te schrijven bij bijvoorbeeld Ready2Help. Vele bezoekers van de filmmiddag hebben zich na het zien van de indrukwekkende film ‘Welcome’, van Philippe Lioret dan ook bij het Rode Kruis ingeschreven. Deze film uit 2009 gaat over vluchtelingen die de grens oversteken en verblijven in het onherbergzame gebied rond Calais dat de ‘jungle’ wordt genoemd.

De film was ontroerend en heeft veel mensen geraakt.
“Welcome” een indrukwekkende en ontroerende film, die ook al is hij van 2009, nog steeds heel actueel is
, waarbij het verhaal van 1 vluchteling centraal staat , maar waarna we voortaan al die anderen voor ogen zullen hebben.


De sprekers waren inspirerend, de cheque werd door Stichting Deventer Leergeld dankbaar ontvangen, de gasten zijn met heerlijke hapjes verwend, we hadden een gezellige middag en werden ook nog eens verrast met het uitgebreide artikel in de Deventer Post.

De loterij is een groot succes geworden.
Dankzij deze opbrengst kan een aantal vluchtelingenkinderen gaan sporten of een weerbaarheidstraining volgen. Dat geeft een goed gevoel en is een prachtig resultaat waar we trots op mogen zijn.

Trots kunnen we ook zijn op de vervolgacties die gaande zijn. Bijvoorbeeld voor de jonge vluchtelingen die tijdelijk in het Auping gebouw wonen en zich stierlijk vervelen. Er zijn voor hen acties in voorbereiding, spontaan georganiseerd door een aantal gasten, meteen na afloop van de filmmiddag!
Ook hebben gasten en Zontaleden zich na de filmmiddag aangemeld voor Ready2Help (www.Ready2Help.nl).