Areadag 16 april 2016

Op zaterdag 16 april organiseert Zontaclub Eindhoven de jaarlijkse Area Dag voor alle Nederlandse Zontians en genodigden.

Naast de gebruikelijke vergaderpunten zal een aantal schitterende vrouwen uit Zuid-Nederland een boeiende presentatie geven over technologie, design, innovatie, onderwijs, ondernemerschap en duurzaamheid in deze regio.

 

Ochtendprogramma:

  • Jeanine Hennis-Plasschaert: Minister van Defensie, door Opzij uitgeroepen tot de meest invloedrijke vrouw van 2015
  • Anne-Marie Rakhorst: Ondernemer, auteur en spreker op het gebied van innovatie en duurzaamheid
  • Pink van Veen: Bestuurder Vitalis WoonZorg Groep
  • Josette Dijkhuizen: Eindhovens ondernemer, initiatiefnemer van Krachtbedrijf, ons fundraising project, hoogleraar ondernemerschapsontwikkeling, vrouwenvertegenwoordiger voor Nederland bij de Verenigde Naties in 2013

Middagprogramma:

  • Het bijwonen van twee schitterende sessies (interactieve workshops) gegeven door leden van Zontaclub Eindhoven of
  • Een bezoek aan het schitterende Van Abbemuseum, museum voor hedendaagse kunst (www.vanabbemuseum.nl)

Workshops:

Babs

 

Toepassing van kleur en (LED)verlichting in huis; de valkuilen, “tips & tricks”

Babs Heijnen, kleurspecialist en interieurontwerper van Kleur in Kleur

 

Na het volgen van deze workshop weet je wat je favoriete kleuren zijn,  en je leert waar en hoe je die kleuren toe kunt passen in je eigen huis (ook als je een partner hebt met een andere  smaak). Verder laat Babs je de invloed van verlichting op kleur en sfeer zien: de do’s en don’t van de huidige LED verlichting. Aan de hand van kleurenwaaiers, kleurstalen en verschillende typen verlichting word je  wegwijs gemaakt in  de wereld van kleur en verlichting.

Marlies

 

Het einde van de periode, Marlies Bongers, gynaecoloog MMC Veldhoven, hoogleraar gynaecologie Universiteit Maastricht

 

Menstruatieklachten gaan voor veel vrouwen gepaard met dagen van hevige  buikpijn en migraine waardoor normaal functioneren geen vanzelfsprekendheid is. Toch is er relatief weinig aandacht voor deze maandelijks terugkomende last, “ het hoort er nu eenmaal bij”, zo is de algemene gedachte. Ten onrechte, volgens Marlies Bongers. Zij zet zich in voor een toekomst waarin vrouwen geen last meer hebben van hun menstruatie; een behandeling op maat voor iedere vrouw met een overvloedige, pijnlijke of onregelmatige  menstruatie. En een behandeling zodanig dat vrouwen hun baarmoeder kunnen behouden; het einde van de periode.

Virma

 

Meer kleur in de techniek, Virma Durinck, directeur Stichting Diversiteit en Techniek

 

Schitterende Zontavrouwen stimuleren kleurrijke meiden voor techniek, er zijn volop mogelijkheden in bèta- en technische beroepen, óók voor vrouwen, zowel met een westerse als niet-westerse achtergrond. Nederland loopt echter  achter op dit gebied. De Stichting Diversiteit & Techniek ontwikkelt praktische stimuleringsprogramma’s voor deze doelgroepen om hen een zelfstandig en toekomstbestendig bestaan te bieden.  We laten je zien wat we doen en staan open voor jouw input. Voel jij je als schitterende  Zontian betrokken bij deze problematiek, kom dan en deel je ervaring, inzicht, kennis en ideeën! (Smartphone is gewenst).

Muriel

 

Optimale vitaliteit, Muriël Thijssen, directeur  Bedrijfsgezondheidsdienst DSM

 

De energie en vitaliteit hebben om te doen wat je wilt doen en wat je moet doen is misschien wel de belangrijkste capaciteit die je hebt. Steeds meer organisaties ondersteunen en begeleiden medewerkers in gezond gedrag en gezonde levensstijl; want een gezonde organisatie valt of staat bij de vitaliteit van haar medewerkers. Vitale mensen zijn minder vaak ziek, zijn flexibel, oplossingsgericht, presteren beter, zijn creatiever en (beter) gemotiveerd. Niet iedereen is bewust van zijn eigen fysieke en mentale gezondheid én wat je daaraan kan verbeteren. Check vandaag je eigen gezondheid /vitaliteit en ontdek welke gezonde leefstijlverandering bij je past.

De schitterende afsluiting wordt verzorgd door Véronique Driedonks, beeldend kunstenaar, met de interactieve presentatie Fingerprint: van Poppedein tot Girlpower. Ook zal er dan aandacht besteed worden aan het 25-jarig jubileum van het charter van Zontaclub Eindhoven dat plaatsvond op deze locatie.

Borrel, napraten en uitreiking van de loterijprijzen.

Volledige Programma (download hier)

 

logo krachtbedrijf 

Fundraising Project:

Het project Krachtbedrijf wil vrouwen uit de opvang de mogelijkheid geven om economisch zelfstandig en weerbaar te worden door hen te begeleiden bij het opzetten van een eigen onderneming. Het is een initiatief van de Eindhovense prof. dr. Josette Dijkhuizen. Om Josette te ondersteunen in haar streven de methodiek uit te breiden naar andere kwetsbare groepen (vrouwelijke ex-gedetineerden, vluchtelingen en prostituees) zal uw bijdrage gebruikt worden voor het maken van een multi-mediatoepassing die erop gericht zal zijn om gemeenten, opvangorganisaties en andere stakeholders te activeren om mee te doen in dit innovatieve project. Krachtbedrijf is een initiatief van prof. dr. Josette Dijkhuizen, hon. hoogleraar Ondernemerschapsontwikkeling.

DONEREN:

Ik wil een donatie doen aan het Fundraising Project Krachtbedrijf: DONATIE

AANMELDING:

Ik wil mij aanmelden voor deelname aan de Area Dag op 16 april (klik op de link hiernaast) :  AANMELDING

LOCATIE

In het hart van de designstad Eindhoven bevindt zich sinds eind 2014 de Kazerne: internationaal podium en thuis voor de creatieve industrie. In een voormalige marechaussee kazerne en aangrenzende loods komen de werelden van kunst, design, kennis en techniek letterlijk samen met goed eten en drinken. Hier, in deze levendige omgeving, wordt je geïnspireerd door state of the art exposities. Hier wordt je geprikkeld door grensverleggende concepten. Adres: Paradijslaan 2-8|5611 KN Eindhoven

 

Heeft u vragen voor de Area Dag Commissie mail ons: [email protected]