€ 3000,- aan Stichting Leergeld Deventer

Serviceclub Zonta Deventer schenkt € 3000,- aan Stichting Leergeld Deventer. 19-03-2016
Met dit bedrag kunnen vluchtelingenkinderen sporten.
De cheque is op zaterdag 19 maart aan bestuurslid Henk Groothuis van Stichting Leergeld overhandigd.
De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse filmmiddag van Zontaclub Deventer, in een uitverkocht filmhuis De Keizer in Deventer.
Henk Groothuis benadrukte nogmaals hoe belangrijk het is voor kinderen om te sporten of om een weerbaarheidscursus te doen. En dat het juist ook voor vluchtelingenkinderen een mooie manier is om de ellende die ze hebben meegemaakt even te kunnen vergeten.

Gastspreker van de middag was Juriaan Lahr, hoofd internationale operaties van het Rode Kruis Nederland. Hij vertelde wat het Rode Kruis allemaal doet om de grote vluchtelingenstroom te coördineren en hoe wij zelf een bijdrage kunnen leveren door ons in te schrijven bij bijvoorbeeld Ready2Help. Vele bezoekers van de filmmiddag hebben zich na het zien van de indrukwekkende film ‘Welcome’, van Philippe Lioret dan ook bij het Rode Kruis ingeschreven. Deze film uit 2009 gaat over vluchtelingen die de grens oversteken en verblijven in het onherbergzame gebied rond Calais dat de ‘jungle’ wordt genoemd.
Zonta is een wereldwijde serviceorganisatie van vrouwen met een zelfstandig of leidinggevend beroep. Per stad of regio zijn de leden verenigd in clubs om samen te werken aan de verbetering van de positie van vrouwen over de hele wereld. En dan gaat het om bijvoorbeeld de juridische, professionele, politieke en economische status van die vrouwen.
Zonta is neutraal, niet partij- of religie gebonden en neemt als zodanig geen politieke of religieuze standpunten in.

http://deventerpost.nl/nieuws/zonta-schenkt-3000-aan-stichting-leergeld-deventer-1.5842435