De 4e Zonta Deventer filmmiddag was een succes!

Op zaterdag 19 maart 2016 organiseerden wij voor de vierde keer de Zonta Club Deventer Filmmiddag. De film ‘Welcome’ van de Franse regisseur Philippe Liore gaat over vluchtelingen die zijn gestrand in Calais. Dit is een film uit 2009 maar het onderwerp is zeer actueel! Gastspreker van de middag was Juriaan Lahr, hoofd internationale operaties van het Rode Kruis Nederland. Hij vertelde wat het Rode Kruis allemaal doet om de grote vluchtelingenstroom te coördineren en hoe wij een bijdrage kunnen leveren als vrijwilliger, bij voorbeeld door ons in te schrijven via Ready2Help. Vele bezoekers van de filmmiddag hebben zich na het zien van de indrukwekkende film dan ook direct bij het Rode Kruis ingeschreven.

Marije Alma overhandigde namens Zonta Club Deventer een cheque van EUR 3000,-  aan bestuurslid Henk Groothuis van Stichting Leergeld om een aantal vluchtelingenkinderen te kunnen laten deelnemen aan sport en zo beter te kunnen integreren.

We hebben genoten van deze middag, de film  en de lekkere hapjes en zijn trots op het resultaat. Veel dank aan de organisatoren en de bezoekers die dit mogelijk hebben gemaakt.

Zie ook het nieuwsbericht op de website van Deventer Post