Zonta Deventer Filmmiddag

Zonta Deventer heeft inmiddels al driemaal – steeds in de maand maart – een filmmiddag georganiseerd in Filmhuis De Keizer in Deventer. In maart 2016 zal de vierde editie plaatsvinden.

De Zonta filmmiddagen zijn inmiddels een begrip in Deventer e.o. en zijn eigenlijk altijd volledig uitverkocht. Tijdens de editie van 2015 zagen wij niet alleen de indrukwekkende film Lucia de B., maar hoorden wij ook van iemand, die zeer nauw betrokken was geweest bij de gehele situatie rondom Lucia, hoe de situatie werkelijk is geweest en hoe het kon gebeuren dat Lucia de B. werd veroordeeld en vele jaren lang onschuldig vast heeft gezeten.
Een unieke ervaring, zo vonden alle aanwezigen.
Ook het verhaal van Tonia Dabwe – oprichter en voorzitter van Mineke Foundation – over haar jeugd in Liberia, het werk van haar ouders, de oorlogen, haar vlucht naar Nederland en uiteindelijk het weer oppakken van de missie van haar ouders was bijzonder indrukwekkend. Wij zijn er dan ook heel trots op een mooie financiële bijdrage aan haar belangrijke werk te hebben kunnen leveren.

Foto’s:

Zonta Fimmiddag 2015 – Lucia de B.

Zonta Filmmidag 2014 – The Only Son
Zonta Filmmiddag 2013 – Black Butterfly