• Zonta Deventer film-première: 14 maart 2024

  Op donderdag 14 maart 2024 organiseren wij een heuse premièreavond, met rode loper en fotograaf en de Italiaanse film C’è ancora domani (There’s still tomorrow). We combineren het nuttige met het aangename. We halen geld op voor het (lees meer)

 • Zonta filmmiddag: 18 maart 2023

  Op 18 maart 2023 organiseren we een filmmiddag met een goed doel. In MIMIK wordt de film ‘She Said’ vertoont, het goede doel is het ‘Achter de voordeur-spel’ voor kinderen en gastpreker is Meike Lubbers. Zonta Club Deventer (lees meer)

 • Debatavond o.l.v. Maaike Brunekreef en Anita Wix

  Op 8 december vertelden Maaike Brunekreef en Anita Wix van Achter de voordeur producties met een missie in de Bibliotheek Deventer over hoe soms niets is wat het lijkt en hoe belangrijk het is dat de omgeving subtiele (lees meer)

 • Orange the World Deventer 2022

  Vrijdag 25 november 2022 is het Orange the World dag, de internationale dag tegen geweld vrouwen. Vanaf deze dag organiseren deelnemende organisaties Zonta Club Deventer, Soroptimist Deventer en Vrouwen voor Elkaar allerlei activiteiten tot en met 10 december (lees meer)

 • Zonta Club Deventer Filmmiddag 8e editie

  Zaterdag 27 augustus a.s. is de 8e editie van de Zonta Club Deventer Filmmiddag. Vanaf 13.00 uur ben je welkom bij MIMIK in Deventer. Adres: Achter de Muren Vispoort 8 – 10, Deventer. De film die wij hebben (lees meer)

 • 25 november – 10 december actie #ZontaSaysNo

  Op 25 november start de wereldwijde actie ZontaSaysNo tegen geweld tegen vrouwen.

 • Wilhelminabrug en Veentunnel kleuren oranje!

  Op 25 november laten de Wilhelminabrug en de Veentunnel weer zien dat Orange the World begonnen is. Met het oranje licht vragen ze aandacht voor de internationale campagne “Stop geweld tegen vrouwen“. Het thema van 2020 in Nederland (lees meer)

 • Agenda Etty Hillesum Centrum ‘Vrouwen Centraal’

  Zonta Club Deventer ondersteunt het Etty Hillesum Centrum. Zie hieronder de agenda van de activiteiten die zij organiseren met het thema ‘Vrouwen Centraal’. In verband met het corona-virus worden activiteiten mogelijk uitgesteld tot nader order. Op de website (lees meer)

 • Zonta Deventer sponsort Science café Deventer

  Science Café is een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap. Het fenomeen bestaat al enige tijd in andere steden en landen. Sinds begin 2008 krijgt ook het Deventer publiek de mogelijkheid om in debat te gaan (lees meer)

 • Zonta Deventer sponsort KOP-festival

  ‘Kom een dag je brein verkennen’, zo luidt de aankondiging van dit evenement in Deventer. Zaterdag 25 januari 2020 zullen het Burgerweeshuis en de Bibliotheek Deventer Centrum met het KOP-festival bol staan van lezingen, discussies, demonstraties, workshops, activiteiten, testjes, (lees meer)

 • Bezoek aan nieuwe Bibliotheek Deventer

  Ledenvergadering in de Openbare Bibliotheek, Stromarkt 18 in Deventer Dankzij een flinke meevaller  van de Zonta Filmmiddag in maart 2018 – o.a. door de geweldige opbrengst van de verkochte loten! – hadden wij bij ons bezoek aan de prachtige (lees meer)

 • Zonta schenkt opnieuw € 3.000,- aan de Bibliotheek Deventer

  Zaterdag 23 maart genoten 150 gasten van de film ‘Woman at war’ in Filmhuis De Keizer. Serviceclub Zonta Deventer organiseerde de jaarlijkse filmmiddag waarvan de opbrengst van € 3.000,- overhandigd werd aan de Bibliotheek Deventer ten gunste van (lees meer)

 • Ontmoeting met Tuna Yücel-Modrak, Consul-Generaal van het Turkse consulaat in Deventer

  Januari 2019. Na de ledenvergadering vertelde diplomate Tuna Yücel-Modrak over haar werk als Consul-Generaal van het Turkse consulaat in Deventer. Na een internationale carrière die haar o.a. in Duitsland, Tsjechië en Australië bracht, woont zij nu sinds bijna (lees meer)

 • Mineke Foundation update februari 2019

  In maart 2015 heeft de Zonta Club Deventer aan Mineke Foundation een subsidie van € 3.000,-toegekend voor het project “Vakopleidingen Liberia”. Mineke Foundation is opgericht in 2009 – dus nu alweer 10 jaar geleden! – door ons lid (lees meer)

 • Zonta schenkt € 3000,- aan de Bibliotheek Deventer

  Serviceclub Zonta Deventer schenkt € 3000,- aan de Bibliotheek Deventer. Met dit bedrag ondersteunen zij het traject ‘De bibliotheek en basisvaardigheden’. De cheque is op zaterdag 17 maart tijdens de jaarlijkse filmmiddag overhandigd aan de directeur van de (lees meer)

 • Tandheelkundig vrijwilligerswerk Kenia

  Twee keer per jaar zendt Dutch Dental Care Foundation tandheelkundige teams uit naar scholen in zuidelijk Kenia. Een team is samengesteld uit meerdere tandartsen, kaakchirurgen, assistentes, mondhygiënisten en ondersteuning (geen tandheelkundige achtergrond vereist). Iedereen die meegaat als vrijwilliger (lees meer)

 • Chantal Walg over positieve gezondheid

  Op 11 februari 2019 verzorgde Chantal Walg een presentatie over positieve gezondheid. Machteld Huber introduceerde het concept positieve gezondheid in Nederland in 2012. In dit concept wordt gezondheid niet meer gezien als de af- of aanwezigheid van ziekte, (lees meer)

 • Restaurant Bouwkunde

  Zonta Club Deventer vergadert in principe iedere tweede maandag van de maand, meestal in Restaurant Bouwkunde. Op de begane grond van Theater Bouwkunde. Gezellig eten met elkaar in een intieme, informele sfeer, en voor de liefhebbers een goed (lees meer)

 • Zomerborrel in augustus

  Ieder jaar een heerlijke start van het seizoen bij Zonta Club Deventer. Bijpraten, terugblikken op de zomer en het afgelopen seizoen, de mooie dingen die we bereikt hebben en hier en daar al beetje vooruit kijken naar het (lees meer)

 • Zonta filmmiddag 2016 VOOR STICHTING LEERGELD DEVENTER

  Serviceclub Zonta Deventer schenkt € 3000,- aan Stichting Leergeld Deventer. Met dit bedrag kunnen vluchtelingenkinderen sporten. De cheque is op zaterdag 19 maart aan bestuurslid Henk Groothuis van Stichting Leergeld overhandigd. De uitreiking vond plaats tijdens de jaarlijkse (lees meer)

 • Zonta filmmiddag 2015 voor Mineke Foundation

  Een prachtige en intense middag rond Lucia de B. en € 3000,- voor het goede doel: Mineke Foundation. Deze stichting heeft als doel het bevorderen van de sociale en economische ontwikkeling van Dabwe Town, een gemeenschap in Liberia, West-Afrika. (lees meer)

 • € 10.000,- voor Eigen Kracht

  Voor het project eigen Kracht Deventer hebben we € 10.000,- opgehaald. Dinsdag 25 november 2014 was de symbolische start van het Eigen Kracht Deventer Vrouwen project. De eerste certificaten zijn overhandigd aan zes vrouwen. Onze leden Aimée, Marie Louise, (lees meer)

 • Fundraising

  Fundraising heeft als doel het inzamelen van financiële middelen te realiseren. Deze middelen worden beschikbaar gesteld aan projecten, die de maatschappelijke positie en/of het welzijn van vrouwen en kinderen bevorderen. Maar wij verlenen soms ook actief ondersteuning of service.